MALATYA / YEŞİLYURT - Şehit Öğretmen Elif Livan Anaokulu

Ock

Enerji Verimliliği Haftası çalışmaları kapsamında enerji kaynaklarımızı verimli tasarruflu kullanmanın elzem olduğu günümüz dünyasında okulumuzda öğrenci veli ve personele yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.   Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu'nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Ock

Duyguları anlama ve yönetme konusu ile ilgili okulumuzda sınıf rehberlik pragramı çerçevesinde etkinlikler uygulandı. Amaç gün içerisinde yaşadığımız duygu durumlarının farkında olmak, duygularımızı tanımak ve ona göre kontrol altına alabilme becerisi kazandırmak.

Ock

MATERYALLERLE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA MATEMATİK ÖĞRETİMİ E TWİNNİNG projesi okulumuzda başlatılmıştır.

Matematik öğretimi, özel gereksinimli çocukları karşılaştıkları problemleri çözmeye hazırlayacak materyallerle sağlanacaktır. Ev, iş, sosyal hayatta, alışverişte, zamanı parayı kullanmada ve basit hesaplamalarda beceri kazandırmak için resimli kartlar, gerçek nesneler, semboller sayılar, sözlü ifadelerle matematik öğretmek. Doğrudan öğretim yaklaşımını ve katmanlı öğretim yöntemini ele alacağız.

Ock

Eramsus + Okul Eğitimi Akreditasyon Programı kapsamında 3. dönem konsorsiyum üyeliğine hak kazanan okullarımız aşağıda belirtilmiştir.

Anaokulları ve İlkokullar

Fuat Sezgin Anadolu Lisesi

Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi

Ara

Öğrencilerimize trafik kuralları ve işaretleri hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Trafik polisi olan velimiz katılım sağlayarak öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeleri uygulamalı olarak öğretti. kendisine bu güzel çalışma için teşekkür ederiz.

OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Ara

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK NASREDDİN HOCA-KELOĞLAN TİYATRO ETKİNLİĞİ YAPILDI. TİYATRO EKİBİNE BU GÜZEL ÇALIŞMA İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümü okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Ekm

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ kapsamında okulumuzda çeşitli çalışmalar yapıldı. okul bahçesinde farkındalık oluşturmak için tatbikatlar düzenlendi. olası afet ve ya riskli bir durumda bilinçli hareket etmenin ne kadar önemli olduğu anlatıldı. afiş çalışmaları, eğitimler, tatbikatlar yapıldı

Haz

Değerli velilerimiz 2022-2023 dönemi okulöncesi kayıtlarımız başlamıştır.

Kayıt için öğrencini nüfus cüzdanı ile birlikte okula gelmeniz yeterli olacaktır.

Okulöncesi eğitimin temel hedefi çocukların beden, zihin ve duygusal gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak.

Onları ilkokula hazırlamak. Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, kendine güvenen, sosyal gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olmak.

Haz

Malatya'mızı Tanıyalım adlı etlinliğimizde ilimizin bütün ilçelerinin tanıtımı yapıldı. Akçadağ, Arapgir, Arguvan; Battalgazi, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan Kale Kuluncak Pütürge Yazıhan Yeşilyurt

ilçelerimizin kültürel sosyal tarihi vb. hakkında tanıtımı öğrencilerimiz velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yapıldı. emeği geçen ve katılım gösteren bütün misafirlerimize teşekkür ederiz.

İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar

Mrt

Çanakkale Şehitleri Haftası dolayısıyla vatan,bayrak, istiklal, mukaddesat uğruna canını feda eden Kahraman Şehidimiz PÖH Oğuzhan GÜNAYDIN'ın ailesini ziyaret ettik. Şehidimizin ailesinin duygularını paylaştık ve duygulu anlar yaşadık. Okul müdürümüz Kemal ALADAĞ başsağlığı dileklerini iletip, öğrencilerimizle birlikte bayrağımızı takdim ettik. Vatan kutsaldır ve bunu koruyan asker ve polislerimize minnettarız.Şehidimiz Oğuzhan GÜNAYDIN'I saygı ve minnetle anıyoruz.